6 kwietnia w naszej szkole odbył się długo wyczekiwany konkurs zatytułowany „Wielkanocna potrawa na świątecznym stole”. Uczestnicy konkursu stanęli do walki w 2-sosobowych zespołach: jedna z nich miała za zadanie przygotować wielkanocną potrawę, natomiast druga udekorować stół.Wewnątrzszkolne zmagania zakończyły się zwycięstwem Pawła Leśniaka i Łukasza Klępa (klasa IIIT). Tuż za nimi uplasował się zespół: Kamil Błachut i Jędrzej Michalewski (... czytaj więcej
26 kwietnia nasz kolega Paweł Leśniak (kl. III) reprezentował Prywatne Technikum Gastronomiczne Teresy i Andrzeja Osińskich w X Powiatowym Konkursie gastronomicznym, którego tematem przewodnim był; „ Łosoś „Różowy król” na naszym stole”Konkurs zorganizowano tradycyjnie w Zespole Szkół im. Józefa Tischnera w Dobczycach. W jury zasiedli szef i kucharze Dworku Sieraków, a do rywalizacji przystąpiło 5 szkół z powiat... czytaj więcej
XII edycja małopolskiego Konkursu ,,Stół Pięknie Nakryty” odbyła się 19 listopada 2016r. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie. Tematem przewodnim konkursu były ,,Ryby morskie na polskim stole”. Naszą szkołę w kulinarnych zmaganiach reprezentowali Paweł Leśniak i Łukasz Klęp z klasy III Technikum. W każdej edycji konkursu biorą udział najlepsi uczniowie z małopolskich szkół, więc tym bardziej cieszy nas fakt, że Paweł Leśniak został ogłoszo... czytaj więcej
7 grudnia nasz kolega Paweł Leśniak (kl. III) reprezentował Prywatne Technikum Gastronomiczne Teresy i Andrzeja Osińskich w VII Powiatowym Festiwalu Smaku, którego tematem przewodnim była „ KUCHNIA WŁOSKA W POLSKIEJ ODSŁONIE” Konkurs zorganizowano tradycyjnie w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Bohaterów Monte Cassino w Lubniu. W jury zasiedli szefowie kuchni lokalnych restauracji, a do rywalizacji przystąpiło 5 szkół z powiatu myślenic... czytaj więcej