ZESTAW PODRĘCZNIKÓW 2020/2021

Wykaz podręczników obowiązujących w roku szkolnym 2021/2022

do pobrania:

https://docs.google.com/document/d/1HDwI66v48Bb74PNhc6DkE0Wcw7TnCOe3RQkpOF3HI6o/edit?usp=sharing

Klasa IBS

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

To się czyta

A. Klimowicz,

J. Ginter

Nowa Era

2.

Biologia

Biologia 1. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia

R. Szymańska,

B. Jakubik

Operon

3.

Matematyka

To się liczy 1

K. Wej,

W. Babiański

Nowa Era

4.

Informatyka

Brak podręcznika

5.

Edukacja dla bezpieczeństwa

Edukacja dla bezpieczeństwa 1. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia

B. Boniek,

A. Kuczyński

Operon

6.

Historia

Historia 1. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia

M. Ustrzycki,

J. Ustrzycki

Operon

7.

Język niemiecki

Genau plus 1

C. Tkadleckova, P. Tlusty

Klett Polska sp. z o.o.

8.

Chemia

Chemia 1. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia

A. Sikorski

Operon

9.

Język angielski

The English Hub 1

H.Q. Mitchell

MM Publications

10.

Podstawy przedsiębiorczości

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła,

T. Rachwał

Nowa Era

11.

Religia

Brak podręcznika

12.

Kuchnia

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem HGT.02

M. Konarzewska

WSiP

13.

Kuchnia. Pracownia gastronomiczna

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem HGT.02

M. Konarzewska

WSiP

 

 

 

Klasa IIBS

 

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

To się czyta 2

A. Klimowicz, J. Ginter

Nowa Era

2.

Fizyka

Fizyka 2. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

G. Kornaś

Operon

3.

Matematyka

To się liczy 2

K. Wej,

W. Babiański

Nowa Era

4.

Historia

Historia 2. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

M. Ustrzycki,

J. Ustrzycki

Operon

5.

Geografia

Geografia 2. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

S. Kurek

Operon

6.

Język niemiecki

Genau plus 1 / 2

C. Tkadleckova, P. Tlusty

Klett Polska

7.

Informatyka

Brak podręcznika

 

 

 

IIIBS P

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

To się czyta cz. 3

A. Klimowicz, J. Ginter, A. Ciesielska

Nowa Era

2.

Matematyka

To się liczy 3

K. Wej, W. Babiański

Nowa Era

3.

Historia

Historia 3. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

J. Ustrzycki, M. Ustrzycki

Operon

4.

Geografia

Geografia 3. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

S. Kurek

Operon

5.

Język angielski

The English Hub 1

H.Q. Mitchell

MM Publications

6.

Wiedza o społeczeństwie

 

 

 

7.

Fizyka

Fizyka 3. Podręcznik dla szkół branżowych I – go stopnia.

G. Kornaś

Operon

 

 

 

Klasa IIIBS G

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

Podręcznik zapewnia szkoła

2.

Matematyka

To się liczy 3

K. Wej, W. Babiański

Nowa Era

3.

Język angielski

The English Hub 1

H.Q. Mitchell

MM Publications

4.

Wiedza o społeczeństwie

Wiedza o społeczeństwie. Seria odkrywamy świat na nowo

M. Balorski

Operon

5.

Religia

Brak podręcznika

 

 

 

 

Klasa IIIT G

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

Podręcznik zapewnia szkoła

2.

Matematyka

Prosto do matury 2

M. Antek

K. Belka

P. Grabowski

Nowa Era

3.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań. Kwalifiakcja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część II

M. Konarzewski

WSiP

4.

Zasady żywienia

Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu. Część II.

D. Czerwińska

WSiP

5.

Działalność gospodarcza w gastronomii

Działalność gospodarcza w gastronomii.

H. Górska – Warsewicz

B. Sawicka

T. Mikulska

WSiP

6.

Organizacja produkcji gastronomicznej

Organizacja produkcji gastronomicznej. Podręcznik do nauki zawodu.

A. Kmiołek

WSiP

7.

Obsługa klienta w gastronomii

Obsługa klientów w gastronomii. Podręcznik do nauki zawodu

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP

8.

Planowanie żywienia i organizacji usług gastronomicznych

Planowanie organizacji żywienia.

J. Duda

S. Krzywda

WSiP

9.

Język niemiecki

Welttour Deutsch cz. II

S. Mróz - Dwornikowska

Nowa Era

10.

Historia

Historia. Odkrywamy na nowo cz. 2

J. Ustrzycki

Operon

11

Religia

Brak podręcznika

12.

Geografia

Oblicza geografii 2 i 3

Podręcznik zapewnia szkoła

13.

Język angielski

Matura Focus 2

S. Kay

V. Jones

D. Brayshaw

Pearson

14.

Język angielski zawodowy

Career Paths Cooking

V. Evans

J. Dooley

R. Hayley

Express Publishing

15.

Usługi gastronomiczne

Usługi gastronomiczne

A. Kmiołek

WSiP

16.

Procesy technologiczne w gastronomii

 

 

WSiP

 

 

 

Klasa TIII P

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Biologia

Biologia 3

B. Jakubik

R. Szymańska

Operon

2.

Język polski

Oblicza epok cz. 3.1, 3.2

D. Chemperek

A. Kalbarczyk

D. Trześniowski

WSiP

3.

Matematyka

Prosto do matury 2

M. Antek

K. Belka

P. Grabowski

Nowa Era

4.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych część 2.

M. Konarzewska

WSiP

5.

Zasady żywienia

Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych część 1

H. Kunachowicz

I. Nadolna

B. Przygoda

B. Sińska

H. Turlejska

WSiP

6.

Planowanie żywienia i organizacji usług gastronomicznych

Planowanie organizacji żywienia

J. Duda

S. Krzywda

WSiP

7.

Działalność gospodarcza w gastronomii

Działalność gospodarcza w gastronomii

H. Górska – Warsewicz

B. Sawicka

T. Mikulska

WSiP

8.

Organizacja produkcji gastronomicznej

Organizacja produkcji gastronomicznej

A. Kmiołek

WSiP

9.

Obsługa klienta w gastronomii

Obsługa klienta w gastronomii

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP

10.

Język niemiecki

Welttour Deutsch cz.2

S. Mróz - Dwornikowska

Nowa Era

11.

Historia

Historia 3 cz.1 zakres podstawowy. Podręcznik dla szkoły ponadpodstawowej

J. Ustrzycki,

M. Ustrzycki

Operon

12.

Religia

Brak podręcznika

13.

Chemia

To jest chemia. Zakres podstawowy. Podręcznik dla liceum i technikum. Chemia organiczna.

R. Merra,

A. J. Mrigod

Nowa Era

14.

Geografia

Oblicza geografii 2 i 3. Zakres rozszerzony

R. Malarz, M. Świtoniak, T. Wieczorek

Nowa Era

15.

Język angielski

Matura Focus 2

S. Kay

V. Jones

D. Brayshaw

Pearson

16.

Język angielski zawodowy

Carrer Paths Cooking

V. Evans

J. Dooley

R. Hayley

Express Publishing

17.

Usługi gastronomiczne

Usługi gastronomiczne

R. Szajna

D. Ławniczak

WSiP

18.

Informatyka

Brak podręcznika

19.

Fizyka

Odkryć fizykę. Zakres podstawowy

M. Braun

W. Śliwa

Nowa Era

20.

Podstawy przedsiębiorczości

Krok w przedsiębiorczość

Z. Makieła

T. Rachwał

Nowa Era

 

 

 

Klasa TIV

Lp.

Przedmiot:

Tytuł:

Autor:

Wydawnictwo:

1.

Język polski

Podręcznik zapewnia szkoła

2.

Matematyka

Prosto do matury 3

M. Antek

K. Belka

P. Grabowski

Nowa Era

3.

Zasady żywienia

Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych cz.2

 

WSiP

4.

Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja TG.16. cz 2

 

WSiP

5.

Usługi gastronomiczne

Podręcznik do nauki zawodu

 

WSiP

6.

Obsługa klienta w gastronomii

Podręcznik do nauki zawodu

 

 

7.

Język niemiecki

Welttour Deutsch cz. 3

S. Mróz - Dwornikowska

Nowa Era

8.

Religia

Brak podręcznika

9.

Geografia

Podręcznik zapewnia szkoła

10.

Język angielski

Repetytorium maturalne

 

Longman

11.

Język angielski zawodowy

Carrer Paths Cooking

 

Express Publishing

12.

Historia

Historia. Odkrywamy na nowo. Cz.2

J. Ustrzycki

Operon